De mening van uw (burger)klant centraal
header-algemeen
Concreet > Modules > Opinie-onderzoek

Opinie-onderzoek

De burger of klant centraal in uw beleid. Luisteren naar uw doelgroep. Inzicht in de mening van uw burgers of klanten. Het biedt nieuwe inzichten en informatie voor een betere aansluiting van beleid, dienst of product bij de doelgroep.

Draagvlak en betrokkenheid
Weten hoe uw doelgroep tegen vraagstukken aankijkt geeft u de mogelijk om uw beleid en diensten optimaal op de wensen en behoeften van uw doelgroep af te stemmen. Voor gemeenten is het van steeds groter belang om in contact te komen en te blijven met haar burgers. Opinieonderzoek zorgt voor een betere aansluiting van het beleid op de lokale problematiek, het creëert draagvlak voor en betrokkenheid bij het beleid.

Door herhaaldelijk de mening te peilen, kunnen veranderingen in opvattingen inzichtelijk gemaakt worden. Bijvoorbeeld veranderingen in het gevoel van veiligheid of behoeften in de zorg.

Nieuwe inzichten voor innovatie
Luisteren naar de mening van uw klanten leidt ook tot het optimaal benutten van beschikbare kennis en ervaring. Het geeft vaak verrassende inzichten en creatieve oplossingen voor beleidsvraagstukken of bij de ontwikkeling van een product.

Onderzoeken en toepassen
Concreet-onderzoek is uw ervaren partner in het verkrijgen van de mening van uw doelgroep. In opinieonderzoek maken we vaak gebruik van stellingen. Op deze manier worden prikkelende uitspraken aan de doelgroep voorgelegd. Door goed naar uw doelgroep te luisteren weet wij wat uw doelgroep beweegt. Welke thema’s onder bewoners of klanten leven.

Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie over onze modules

Maak afspraak